måndag 2 januari 2012

Hawaiian Punch


Nästa läsk ut att prova är Hawaiian Punch.

Hawaiian Punch är en amerikansk läsk som tillverkas av Dr Pepper/Seven Up Inc. Den finns inte officellt i Sverige, så alla burkar som man köper är importerade från USA och på den påklistrade innehållsförteckningen och streckkoden står det importör: Grays American Stores AB som är dom som importerar nästan all amerikansk läsk till Sverige.

BURKEN

Burken pryds av ett färgglatt motiv som går i färgerna blått och rött och på bilden ser vi en kille i blåa kläder och en lustig röd hatt som ser glad ut och står på en röd surfingbräda på ett blått hav. Det verkar vara blå och röd som är dom genomgående färgerna på burken. Burken är av den amerikanska storleken 355 ml som är lite högre än dom vanliga 33 cl burkarna.

LÄSKEN

Vi satte in burken en stund i frysen för att det skulle bli kall och god, då varm läsk är inte gott att dricka. Vi öppnar burken och det klassiska ljudet som det alltid hörs när man öppnar en burk möter oss.

Vi häller upp läsken i ett genomskinligt ölglas och den skrålar fint när vi häller upp och vi välkomnas av en röd läsk och en lukt som mest påminner av godis. Läsken skummar inte, kanske det inte ska göra det eller så är det på grund av att burken som vi köpte var utgången för flera månader sedan, så det var därför som det inte smakade så mycket kolsyra.

Men den var ändå god och smakade som en svag version av gelehallon. Men den var helt klart värd sitt pris som var 4 kronor som den kostade.

Vi köpte burken på The English Shop i Malmö

http://www.englishshop.se

Den finns även såklart på Grays American Stores i Malmö

http://www.grays.se

Läs mer om Hawaiian Punch

http://www.hawaiianpunch.com

BETYGET BLIR 5/10

2 kommentarer:

  1. Det är juice inte läsk. Juice innehåller inte kolsyra.

    SvaraRadera
  2. Jag har druckit den här och jag har för mig att den var kolsyrad. Ungefär som Loka crush. Det står att det är 13% fruktjuice på den men det är en läsk. ?

    SvaraRadera