tisdag 31 januari 2012

Blå-Dåre


Blå-Dåre är en läsk från Krönleins Bryggeri AB i Halmstad. Blå-Dåre är ett annat ord för MFF-fans så det kanske dricks mycket Blå-Dåre läsk på Malmö Stadion på Malmö FFs hemmamatcher.

FLASKAN

Flaskan är av en genomskinlig Petflaska i storleken 1 liter. Överst på flaskan sitter det en röd skruvkork. Mitt på flaskan sitter det en blå etikett som det står överst Threee Hearts och sedan själva namnet Blå-Dåre med stora bokstäver.

Etiketten pryds även av en figur som föreställer hur en blå-Dåre ser ut, typ ett blåbär som verkar vara yr i huvudet.

Det står även Ej för vuxna på etiketten, men kassörskan sade inget när vi köpte läsken. På skylten där läsken stod, stod det Barnläsk.

LÄSKEN

Vi tar ut läsken ur kylen där den har stått ett bra tag för att bli välkyld. Vi skruvar av korken och kolsyran pyser fint och det skummar bra i flaskan. Vi häller upp läsken i ett glas och kolsyran skummar väldigt fint, men lägger sig snabbt igen.

Vi luktar på läsken och det luktar rikigt gott som godis eller något liknande. Vi tar en rejäl klunk av läsken och det smakar riktigt gott och ger en god eftersmak. Läsken smakar som blåbär.

Vi kan inte luska ut om läsken smakar mer än blåbär, mer än att den är en riktigt god smak och en läsk som vi rekommenderar till alla som vill dricka en riktigt god läsk och som precis som vi har barnasinnet kvar.

BETYGET BLIR 8/10

Vi köpte flaskan på ICA Supermarket Söder på Möllevången i Malmö och den kostade 10 kronor.

För mer info besök
http://www.kronleins.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar