måndag 30 januari 2012

Cockta


COCKTA

Cockta är en slovensk läsk som kom redan i Jugoslavien år 1953, en riktig kommunistläsk med andra ord som säkert bryggdes på order av Tito när tiden begav sig. Cockta är förkortning av cocktail då läsken innehåller flera olika ämnen. Det är med andra ord ingen cola.

FLASKAN

Flaskan är en typisk genomskinlig Petflask av storleken 1,5 liter, fast denna flaskan har lite former och går inåt på mitten. Mitt på flaskan sitter det fastklistrat en röd etikett med ordet Cockta i gul färg skrivit stort över etiketten. Längst upp sitter det en röd skurvkork.

LÄSKEN

Vi tar ut flaskan ur kylen där den har stått lite mer än en timme för att kall läsk är godast. Vi skruvar av korken och häller upp läsken i ett genomskinligt glas. Läsken skummar knappt, det bara låter lite när vi häller upp läsken.

Vi luktar först på läsken och det luktar som sagt inte som cola, det luktar något annat, det sägs ju att den innehåller örter. Vi tar en rejäl klunk av läsken. Den smakar helt klart annorlunda Vi har hört att folk har sagt att den smakar järn, men sedan vänjer man sig vid smaken.

Vi dricker upp resten av glaset och det var faktiskt riktigt gott, men en annorlunda bismak som var positiv på lite annorlunda sätt.

Cockta var helt klart över våra förväntningar och riktig god och vi rekommenderar det varmt till alla som vill prova läsk sidanom Coca-Cola och Pepsi och annan standardläsk som överallt.

BETYGET BLIR 8/10

Cockta finns att köpa hos alla arabaffärer, men även Coop och ICA har Cockta. Vi köpte vår flaska Cockta på Frukthuset/Nära Dej på Lindängen i Malmö.

 För mer info besök
http://www.cockta.eu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar