lördag 25 februari 2012

Coop Cola Z


Coop Cola Z är en helt ny sockerfri lightcola som är gjord för Coop Trading A/S som är deras kopia på Coca-Cola Zero.

FLASKAN

Flaskan är en typisk petflaska av storleken 1,5 liter som är gjord av genomskinlig plast och ovan på sitter det en svart skruvkork. Runt flaskan sitter det en färgglad pappersetikett med texten Coop Cola Z No Sugar. Det står även att colan innehåller sötningsmedel.

När man läser näringsvärde/100 ml på baksidan så står det att den inte innehåller något, dvs energi, protein, kolhydrat varav sockerarter, fett varav mättat fett, fiber och natrium så innehåller alla ingridenser 0 gram.

Så med andra ord så verkar colan inte innehålla något mer än colasmaksatt kolsyrat vatten.

LÄSKEN

Vi tar ut flaskan från kylen där den har fått stå någon timme för att den ska bli kyld och god att dricka. Vi skruvar av korken och kolsyran pyser fint. Vi häller upp colan i ett genomskinligt glas och kolsyran skummar fint i glaset, men den lägger sig rätt snabbt igen.

Vi luktar på colan och luktar som typisk fulcola. Vi tar en rejäl klunk och smakar colan och den smakar precis som vilken light fulcola som helst.

Vi tar en klunk till och gurglar rejält för att få all colasmak i munnen och sväljer ner den. Colan smakar lite avslagen. Eftersmaken är helt okej, men inte mycket mer.

Men colan är ganska god så man tar gärna och häller upp ett glas till och dricker upp det. Vi rekommenderar colan till alla som som brukar dricka lightcola och vill komma billigt undan jämfört med att köpa lightcola av Coca-Cola eller Pepsi.

BETYGET BLIR 5/10

Vi köpte Coop Cola Z på Coop Extra på Värnhem i Malmö och den kostade 10 kronor

För mer info besök
http://www.coop.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar